Wikings KBBC

Uitslagen Bekijk kalender

Wikings One

Spelers Klik hier

Contact

Contacteer ons Klik hier

Welkom

Welkom op onze website!
Alle teams van Wikings KBBC (stamnummer 541) spelen hun thuiswedstrijden in sporthal Lagae Plein te Heule (net naast het zwembad en OC De Voncke). In de buurt is veel parkeergelegenheid.

De kleur van de uitrusting is wit-wit, reserve-uitrusting is blauw-blauw.
Voorzitter: Matthias Vanneste
Ondervoorzitter: Vincent Bayart
Penningmeester: Glenn Dedroogh
Secretariaat: Jelle Vanneste
Leden: Karel Cambien, Ben Deweerdt, Frederik Maes, Vincent Bayart, Matthias Vanneste, Thomas Detavernier en Karl-Heinz Vervaeke.
In het seizoen 2022-2023 speelt Wikings KBBC in 1e provinciale
WIKINGS KBBC werd onder het stamnummer 541 gesticht in 1951 en is één van de oudste basketclubs van België en dus ook van West-Vlaanderen. In die zin is WIKINGS KBBC een traditionele en vaste waarde in het West-Vlaamse basketbal. In 2001 werd WIKINGS KBBC door het Paleis in Laken officieel erkend als “Koninklijke vereniging”.

De club kwam -op één seizoen na (1988/1989, vierde nationaal)- altijd uit in de provinciale reeksen, afwisselend in eerste, tweede en derde provinciaal. De basketbalvereniging werd destijds gesticht in de schoot van de tennisclub De Wikings, met wie er tot in 2001 een historische band bestond. Sinds 2001 is WIKINGS KBBC volledig autonoom.

WIKINGS KBBC is –zowel sportief als extra-sportief- altijd een buitenbeetje geweest in het West-Vlaamse basketbal. De club stond en staat nog altijd bekend als een echte “giant killer” die tegen topploegen altijd een ietsje meer kan. Extra-sportief profileert de club zich sinds haar oprichting als een hechte groep, die via het basketbal ook vriendschapsbanden smeedt.

WIKINGS KBBC behaalde kampioentitels in alle provinciale reeksen. In het seizoen 1976/1977 gebeurde dat zelfs zonder ook maar één wedstrijd te verliezen, een unicum in de clubgeschiedenis en een uitzonderlijke gebeurtenis in het West-Vlaamse basketbal.

Ploegfoto's

Wikings One
Wikings One
1e provinciale

 

Zakenkantoor D.G.S.
Zakenkantoor D.G.S.
ICS Services
ICS Services
Fomeco
Fomeco
Raff Plastics
Raff Plastics
Stamnummer
541
Volg ons
Facebook
Sporthal
Lagaeplein Heule